“Sabelija” pristato naują inovatyvią paslaugą - e-nova.lt

“Sabelija” pristato naują inovatyvią paslaugą - e-nova.lt

Paslaugos tampa virtualios

Konsultacinių kompanijų pradininkė Lietuvoje bendrovė „Sabelija“ žengia dar vieną žingsnį naujovių link ir pristato interneto svetainę E-NOVA.LT, kuri pakeis požiūrį į darbų saugą. Artimiausiu metu startuosianti E-NOVA.LT klientų savitarnos svetainė palengvins priėjimą prie siūlomų paslaugų ir prekių, klientui neišeinant iš biuro.

Naująją „Sabelijos“ svetainę sudaro dvi dalys: elektroninė parduotuvė ir virtualus klientų savitarnos padalinys. E-NOVA.LT klientų savitarnoje bus galima rasti visas darbuotojų saugai ir sveikatai reikiamas skaitmenines dokumentų formas, mokymus. Vedlys padės įsivertinti įmonės rizikas, primins apie į pabaigą artėjančių darbuotojų sveikatos patikrą ir teiks kitas su darbų sauga susijusias paslaugas.

Elektroninėje parduotuvėje klientai galės išsirinkti bei užsisakyti pageidaujamas prekes, skirtas saugiam darbui, laisvalaikiui ir poilsiui. Čia taip pat bus galima įsigyti reikiamus dokumentus, mokymus.

Palengvins darbą 

 

Kaip sakė bendrovės „Sabelija“ generalinis direktorius Tadas Šatkauskas, E-NOVA.LT – intelektualus produktas, leisiantis įvaldyti sudėtingą darbų saugos sistemą, neeikvojant daug laiko. 

Pagrindinis svetainės išskirtinumas – darbų saugos dokumentus specialistai galės tvarkyti savarankiškai ir nereikės samdyti šias paslaugas teikiančios bendrovės atstovo.

Pagaliau pribrendo būtinybė atsirasti tokiam portalui, kuris atitiktų šiandienos įstatymus ir galėtų sklandžiai veikti, duodamas daug naudos mūsų klientams.

Šioje platformoje bus teikiamos paslaugos nuo starto aktualiais darbuotojų saugos ir sveikatos klausimais iki įstatymų nuorodų. Tačiau tai nėra dokumentų saugojimo platforma, kokias yra susikūrę daugelis įmonių“, - atkreipė dėmesį T.Šatkauskas.

 

 

 

 

Netrūko kliūčių

Tokios svetainės poreikį pastebėjome gana seniai, dar prieš kokius aštuonerius metus, tačiau idėjos įgyvendinimui trukdydavo tam tikros kliūtys. Viena jų – įstatymų reikalavimai tam tikros formos pasirašytiems dokumentams. Pavyzdžiui, darbuotojo parašas instruktavimo-registravimo žurnale“, - pasakojo generalinis direktorius.

Ši forma kėlė daug teisinių klausimų. Darbų saugos dokumentai kartais vaidina itin svarbų vaidmenį teisinėse bylose, kartais – ir baudžiamosiose, kur kaltės įrodymas yra gerokai sudėtingesnis nei civilinėse bylose.

Kita priežastis, kodėl taip ilgai truko klientų savitarnos svetainės sukūrimas, žmogiškasis faktorius. Startavus nuotoliniam „Sabelijos“ padaliniui, įmonėms nebereikės samdyti konsultanto, nors prireikus bus teikiama konsultacija.

Darbų sauga uždeda didžiulę atsakomybę darbdaviams už savo darbuotojus, kuriuos jie priima į darbą. Pastaruoju metu labai suaktyvėjo veiklos, kur nėra samdomi nuolatiniai darbuotojai arba dirba tik vienas žmogus, nors veikos ir nėra pavojingos, bet darbų sauga reikia rūpintis.

Ši tendencija nurodė kryptį, kaip galime padėti, kad darbdavys, neišleisdamas didelės pinigų sumos, galėtų susitvarkyti įmonės darbų saugos dokumentus kartu su darbo sutartimis, finansiniais dokumentais“, - aiškino T.Šatkauskas.

Daugės savarankiškumo

Ar E-NOVA.LT klientų savitarnos svetainė darbo saugos specialistus paliks be darbo? Pasak „Sabelijos“ vadovo, artimiausiu metu nė vienai sistemai nepavyks išeliminuoti darbų saugos specialisto, nes žmogaus priežiūra tam tikrose situacijose išlieka būtina. Specialistas turi prižiūrėti, kad įmonių darbuotojai laikytųsi saugos reikalavimų. Didelėse įmonėse šios srities specialistas taptų tarsi vadybininku, galinčiu dirbti su savitarnos portalu ir prižiūrėti reikalavimų laikymosi.

Pasak generalinio direktoriaus, pasiūlytą savitarnos platformą planuojama tobulinti dar ateinančius penkerius metus, kad klientai kuo daugiau paslaugų ir dokumentų galėtų susitvarkyti savarankiškai.

Lengva būti saugiam

Ar sistema lengva naudotis? „Tikrai lengva. Prieš svetainės kūrimo pradžią apklausėme klientus, kokių paslaugų reikėtų, kokių dokumentų tvarkymas, kur reikalingi konsultantai, atima daugiausiai laiko. Susidėliojus, kas šiandien klientui yra svarbu bei aktualu, pagrindiniu mūsų orientyru tapo svetainės naudojimosi paprastumas. Net mūsų logotipo šūkis: lengva būti saugiam“, - pasakojo T.Šatkauskas. 

Sabelijos“ specialistai, dirbantys su šia sistema, pastebėjo, kad ja naudotis itin lengva ir patogu, nes ir pati sistema saugo nuo galimų klaidų. Tad vadovaujantis ta pačia filosofija, programuotojų prašyta kurti ir kliento pusę.

Tikime, kad E-NOVA.LT viršys klientų lūkesčius ir jie džiaugsis, kaip lengva ir paprasta dirbti su savitarnos portalu“, - reziumavo „Sabelijos“ generalinis direktorius.

Oficialus E-NOVA.LT atidarymas planuojamas balandžio pradžioje. Beveik 30 metų sėkmingai dirbanti bendrovė „Sabelija“, įsikūrusi Klaipėdoje, turi filialus Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose. Nuo gyvavimo pradžios bendrovė pasirūpino daugiau nei 50 tūkst. įmonių saugos dokumentais, apmokė daugiau nei 100 tūkst. mokinių.

 

Sandra Lukošiutė, autorius

Vitos Jurevičienės nuotr.